The Rasmus — англи кылын кырӟась финн рок-группа. Кылдӥз 1994-тӥ арын Хельсинкиын. Группаез кылдытӥзы Лаури Юлёнен (куара, текстъёс), Ээро Хейнонен (бас), Паули Рантасалми (гитара) но Ярно Лахти (ударнойёс).

The Rasmus logo 2012.png
The Rasmus in Bochum 2005.jpg

Быдэс дуннеын соос туж тодмо луизы «In the Shadows» кырӟан бере. The Rasmus поттӥзы тямыс студийной альбом, кык люкам альбом но кызь ньыль сингл.

Гудырикошконэ 2013-тӥ арын группа пыриськиз вал «Ыбица» куинетӥ финн-угор фестивале, кудӥз Коми Республикаын арлы быдэ ортчылэ. Отын музыкантъёс тодматскизы тодмо удмурт «Брангуртысь песянайёсын»[1].

СоставезТупатоно

Туала составезТупатоно

Азьвыл пыриськисьёсТупатоно

ДискографиезТупатоно

  • Peep (1996)
  • Playboys (1997)
  • Hell of a Tester (1998)
  • Into (2001)
  • Dead Letters (2003)
  • Hide From The Sun (2005)
  • Black Roses (2008)
  • The Rasmus (2012)

ВалэктонъёсТупатоно

ЧӧлсконъёсТупатоно